The Piggery,

Southampton





Working closely with Gaia Research, Straw Works, and Renaissance, this contemporary, single storey strawbale house has been designed for a young family, one of whom is a full-time wheelchair user.


The new house replaces a cramped 1970s bungalow and takes full advantage of the beautiful wooded setting, solar exposure and sense of privacy that the relatively narrow plot width helps create.


Careful sizing and placing of windows and rooflights, together with a highly-insulated and draught-proof envelope, and a simple ventilation system will help to ensure the house will be energy efficient and comfortable for the occupants.


Currently on site, it is expected that the house will be complete by the end of 2017.

SAM FOSTER ARCHITECTS
T.   +44 (0) 1383 231818
E.    info@samfosterarchitects.co.ukmailto:info@samfosterarchitects.co.ukshapeimage_3_link_0
Contemporary Ecological ArchitectureHome.html
DownloadsDownloads.html
HomeHome.html
ContactContact.html
ProjectsProjects.html