Alterations to a Victorian villa,

Edinburgh





A project with three elements - kitchen refurbishment, bathroom reconfiguration and works to the rear Annex to reduce heat loss and improve useability. The insulating materials have been carefully selected to control - rather than block - moisture coming through the porous sandstone walls.


Proposals for the Annex include inserting a large, zinc-clad projecting window into the west-facing wall and mansard roof.


Downstairs this gives valuable additional space for a shower room, while upstairs a Study has been created with a large window overlooking the garden.


The house sits in the middle of a very conservative conservation area in Edinburgh, so achieving planning permission for what is a very modern addition was a good achievement.

SAM FOSTER ARCHITECTS
T.   +44 (0) 1383 231818
E.    info@samfosterarchitects.co.uk

Existing rear annex (above)


with large slot window (below)

Contemporary Ecological ArchitectureHome.html
DownloadsDownloads.html
HomeHome.html
ContactContact.html
ProjectsProjects.html