Drummond Road,

Inverness





For this project we were appointed to look at options for the re-organisation of internal rooms and the design of a two-storey extension to the rear that would bring daylight into the heart of the house.


Upstairs the proposals create a new bathroom with large windows facing down the garden, while downstairs we’ve created a back porch and shower room, as well as a projecting dining room that’s open to the remodelled kitchen. Large sliding, folding doors open from the dining room to the garden.


To increase the amount of sunlight - and passive solar gain - into the house we designed a reflective glazed slot in the new roof that brings daylight into the kitchen, and a glazed strip in the grass roof over the dining room.

SAM FOSTER ARCHITECTS
T.   +44 (0) 1383 231818
E.    info@samfosterarchitects.co.uk
 

Proposed floor plan

Section showing glazed lightwell bringing plenty of sunlight into the middle of the house

Sketch impression of the extension

Contemporary Ecological ArchitectureHome.html
DownloadsDownloads.html
HomeHome.html
ContactContact.html
ProjectsProjects.html